Paarden coaching

Lichaamsgerichte therapie en meer

We willen allemaal vrede, maar die moet binnen in ons beginnen. Het paard benadrukt en versterkt deze innerlijke strijd in dit opzicht.

Ik coach jou met mijn eigen paard, ik coach jou ook graag met jouw eigen paard.

Paardencoaching is vooral zinvol bij het loslaten van spanning die je (onbewust en onbedoeld) vasthoudt in je lichaam. Dit kan recente spanning zijn van ervaringen die je onlangs hebt meegemaakt, maar veel vaker is deze spanning al ontstaan in je jeugd en zit het sindsdien opgeslagen in je lichaam. Latere ervaringen die je spanning hebben opgeleverd komen daar bovenop. Als de last uiteindelijk te groot wordt, zegt je lichaam ‘stop’. Dit uit zich bijvoorbeeld in een burn-out of depressie.

De invloed van het gezin waarin je bent opgegroeid is onmiskenbaar groot. Toen moest je je staande houden in die situatie en heb je een modus gevonden om door te gaan onder de omstandigheden waarin je je bevond. Dit overlevingsmechanisme installeert zich dan in je hele wezen. Als je eenmaal volwassen bent, is dit mechanisme vaak nog onbewust actief als oude software, waardoor je tegen allerlei uitdagingen kunt oplopen.

Ook al heb je een fijne jeugd  gehad, toch ontwikkelt ieder kind van nature een overlevingsmechanisme. Als je bijvoorbeeld heel beschermd bent opgevoed, dan zal je overlevingsmechanisme waarschijnlijk snakken naar vrijheid. Als je onveilig bent opgegroeid, dan kun je je wel voorstellen wat je overlevingsmechanisme allemaal voor je gedaan heeft. Zo verschilt het per persoon wat je nog uit je verleden met je meedraagt.

Het paard weerspiegelt opgeslagen spanningen in jouw lichaam direct. Het komt regelmatig voor dat iemand denkt het eigen thema wel te kennen, maar dat een dieper liggende oorzaak naar boven komt. Hierdoor ontstaat inzicht in de situatie en ervaar je ruimte en vrijheid om er op een andere manier naar te kijken en mee om te gaan. Dit levert direct meer rust en ontspanning op.

Tijdens de paardencoaching werk ik met het paard en met jou samen, ik stem mij op jullie beide af en luister naar wat het paard jou te vertellen heeft. Hierbij zal ik samen met het paard jou ook de nodige ondersteuning geven en lichaamsgerichte therapie inzetten.

 

Coaching met jouw eigen paard.

Jouw eigen paard laat ook aan jou spiegelend gedrag zien, dit wordt echter door ons niet altijd opgepikt omdat we vaak te druk zijn met van alles en nog wat. 

Dan is het fijn als iemand voor jou de signalen oppikt en je bewust maakt van wat er speelt bij jou. Hiermee versterkt je niet alleen de band met je paard maar helpt je ook je eigen groei.

Op deze manier gaan jullie elkaar steeds beter begrijpen.

Als jij een coaching wilt met jouw eigen paard kom ik bij jou op locatie. Het is prettig als we een plekje hebben waar we rustig kunnen staan.

Wat is paardencoaching?

Paardencoaching is het inzetten van paarden als hulpmiddel voor mensen. Hierbij wordt een beroep gedaan op de natuur van het paard, namelijk diens aard als vluchtdier en het leven in een kudde.

Als vluchtdier is een paard constant bezig met het in zich opnemen van zijn omgeving. Is er een roofdier in de buurt? En zo ja, is deze van plan om aan te vallen of niet? Paarden hebben met hun sterke zintuigen het vermogen om op afstand aan te voelen wat er in het roofdier omgaat. Als zij merken dat het roofdier op jacht is, zullen ze vluchten. Als ze merken dat het roofdier verzadigd is, zullen ze gewoon verder gaan met grazen. 

Als kuddedier zijn ze afhankelijk van hun kuddegenoten. Het meest ervaren paard, de leidende merrie wijst de weg als ze moeten vluchten De hengst zal als  sterkste de kudde verdedigen.

Los van de rangorde in een kudde, moet ook ieder kuddelid gezond zijn. Een ziek of kreupel paard is niet goed in staat om te vluchten. De andere leden van de kudde zullen dan proberen om dit zieke dier te helpen. Dat doen ze door extra bescherming te bieden en (emotionele) spanning over te nemen. Deze spanning laten ze vervolgens afvloeien door te gapen. 

Het bijzondere aan paarden is dat ze geen onderscheid maken tussen een mens of een dier. Zodra ze in contact worden gebracht met een persoon, reageren ze vanuit hun natuur op de spanning en uitstraling die dit ‘nieuwe kuddelid’ met zich meedraagt. Als ze opmerken dat deze persoon (emotioneel) niet fit is gaan ze proberen om te helpen. Dit doen ze weer vanuit hun perspectief om samen zo veilig mogelijk te zijn en om te kunnen vluchten bij mogelijk gevaar.

Doe mee aan een van onze speciale activiteiten

cursus intuitieve ontwikkeling

Je leert gebruik te maken van de universele energie die overal om ons heen aanwezig is. Door middel van magnetiseren kun je zowel  klachten bij anderen verlichten alsook kun je jezelf magnetiseren. Er wordt vooral aandacht besteed aan het luisteren je intuïtie; magnetiseren is 20% kennis en 80% intuïtie.

Je leert wat magnetiseren inhoudt, hoe je de chakra’s en de auralagen (en hun betekenissen)  behandelt, blokkades voelt en weg haalt en- er schone energie en kleur in kunt  zetten.

In de vervolgmodules leer je meer over het werken met entiteiten, huisreiniging en je gidsen, en het werken met innerlijke koorden.

We starten de dag met een kennismaking en een meditatie. Ook tussen de theorie door zullen er een aantal meditaties zijn die bijdragen aan de cursus. Daarnaast krijg je natuurlijk theorie aangeboden maar we zullen ook veel praktisch bezig zijn door middel van oefenen op elkaar. Zo kun je voelen en ervaren wat magnetiseren is, en groeit je zelfvertrouwen. Er is dan ook veel aandacht voor jouw persoonlijke proces en ruimte voor vragen en eigen inbreng.

Reiki 1 inwijding

Reiki 1 werkt vooral op het fysieke lichaam. Het helpt je om blokkades die nog in jouw lichaam zitten op te ruimen.

Na de inwijding is jouw energieniveau 4 maal verhoogd.

Na de inwijding ga je  gedurende 21 dagen eerst jezelf behandelen, zodat alles goed kan inzinken. Na die tijd is er een bel afspraak omdat ik wil weten wat je ervaringen zijn en je hebt de gelegenheid om vragen te stellen. Je zult ervaren dat je een beter contact met je lichaam krijgt, een grotere innerlijke rust en meer zelfkennis. Het is ook zeker niet aan te raden om kort na de Reiki 1 inwijding snel door te gaan naar Reiki 2 of 3 neem er je tijd voor en geniet vooral van je proces.

Ik geef de Reiki 1 inwijding in twee aaneen gesloten dagen, waarin je, elke ochtend en middag, in totaal vier inwijdingen ontvangt.

Je ontvangt een syllabus met alles wat je moet weten over het geven van Reiki aan jezelf en aan anderen en een stukje geschiedenis van de grondlegger van Reiki, Mikao Usui. Na afloop van de cursus ontvang je je Reiki diploma als bewijs dat je de inwijding ontvangen hebt.

 

Vrouwencirkel

Wat kun je verwachten?

Op deze ochtend mag ontstaan wat op dat moment nodig is. We gaan met elkaar in verbinding.

Ik bied de nodige veiligheid zodat jij je volledig op jezelf kunt richten en je open kunt stellen.

We sluiten de ochtend af met een mooie meditatie waarin we steeds een andere reis maken.

Deze ochtend is voor vrouwen die het fijn vinden om met gelijkgestemden te verbinden, te leren, te healen, uit te wisselen en nog veel meer.

Voel je welkom om vanuit zachtheid te verbinden met je vrouwelijkheid.